«Αυτό δεν είναι δουλειά της Αριστεράς…» -Δρόμος της Αριστεράς (φ.274 – 01/8/2015)

Αποσπάσματα από την ομιλία του Ρ. Ρινάλντι στη συνεδρίαση της Κ.Ε.(30/7/2015) του ΣΥΡΙΖΑ

[…] Πιστεύω ότι είναι λίγο οξύμωρο να έχουν παρθεί αποφάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, να έχουν παρθεί πολύ κρίσιμες αποφάσεις σε επίπεδο Μαξίμου, να έχουν συναφθεί διακρατικές συμφωνίες, να έχουν παρθεί δεσμεύσεις και να έχουν ψηφιστεί προαπαιτούμενα, με μια σύνθεση που δεν μας τιμά πολύ μέσα στην ελληνική Βουλή, και κατόπιν εορτής το κόμμα να συσκέπτεται για να αποφασίσει μια διαδικασία για το Σεπτέμβρη και εκεί να σκεφτεί την στρατηγική του στις νέες συνθήκες ή τις προτάσεις που μας φέρνει ο σ. Δραγασάκης για την επανίδρυση του κόμματος.

[…] Η διαδικασία η σημερινή γίνεται για να ελευθερωθούν τα χέρια για το παραπέρα προχώρημα των δεσμεύσεων που έχουμε πάρει και έχουμε ήδη προωθήσει και θα συνεχίσουμε να προωθούμε και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Δηλαδή εν λευκώ η κυβέρνηση και το Μαξίμου θα συνεχίσουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευθεί και η Αριστερά θα συσκεφθεί το Σεπτέμβρη μήνα σε έκτακτο συνέδριο ή σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία. Κάτι δεν πάει καλά σύντροφοι σε αυτή την κατάσταση.

[…] Πήραμε την κυβέρνηση, ήρθε το 62%, υπάρχει ένας λαός κι ένας κόσμος που πίστεψε αυτά που του είπαμε. Δεν του είπαμε αυτά που αποφασίσαμε κι αυτά που υπογράψαμε, άλλα του είπαμε και μας εμπιστεύτηκε και μιλάτε όλοι για ήττα, κανείς δεν βγαίνει εδώ να πει ότι είναι περιφανής νίκη αυτό που πετύχαμε. Ωραία. Και λέτε ότι ήταν οι συσχετισμοί συντριπτικοί. Έστω. Δεν μπορούμε να προβληματιστούμε στο τι έλειψε ή τι λείπει απ’ όλη αυτή την προσπάθεια; Δεν άκουσα τίποτα. Άκουσα μόνο βολονταρισμούς, κινηματισμούς κ.λπ. Αυτή η σχέση πληγώθηκε. Πληγώθηκε η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον λαό, με τις υποσχέσεις που είχαμε δώσει και με έναν κόσμο που περίμενε κάτι διαφορετικό. Δεν περίμενε θαύματα, αλλά περίμενε μια διαφορετική στάση κι αυτή την στάση δεν την είδε.

[…] Δεν υπηρετούμε τις υποτελείς τάξεις. Είναι ψέμα να πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική υπηρετεί τις υποτελείς τάξεις και ούτε καν κάνει άρση της απώλειας κυριαρχίας της χώρας. Αλλά ίσα-ίσα προσυπογράφουμε το βάθεμα της υποτέλειας της χώρας κι αυτό δεν είναι δουλειά της Αριστεράς, σύντροφοι. Η Αριστερά άλλο πράγμα πρέπει να κάνει. Πρέπει να οργανώνει τον λαό, να αγωνίζεται για απελευθέρωση, για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Κι αυτό δεν γίνεται σώνει και καλά από το κυβερνητικό επίπεδο.

[…] Όσο αφορά το θέμα της πολιτικής μου τοποθέτησης και της προσωπικής μου στάσης θέλω να είμαι καθαρός απέναντι σε αυτό το κόμμα και τον κόσμο που το ακολούθησε, και για αυτό παραιτούμαι από την Κεντρική Επιτροπή.

http://www.e-dromos.gr/ke-rr/

Tagged : /