Είπαν κι έγραψαν για το νέο βιβλίο του Ρούντι Ρινάλντι

Λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Ρούντι Ρινάλντι ,«Άσχημη περίοδο διαλέξατε να διαφωνήσετε…» από τις εκδόσεις Α/Συνέχεια γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Δείτε παρακάτω μια συλλογή σχετικών άρθρων και τοποθετήσεων.

exof. roudi (1) opisthofyllo 2

1. Σωτήρης Σιδέρης Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα “Ένα χρόνο μετά τα συγκλονιστικά πολιτικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2015 ο Ρούντι Ρινάλντι, πρώην μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές των εσωκομματικών διεργασιών στο βιβλίο του που φέρει τον τίτλο «Άσχημη περίοδο διαλέξατε να διαφωνήσετε…», από τις εκδόσεις Α/συνέχεια.”  

 2. Γιώργος Παπαϊωάννου Πηγή : www.e-dromos.gr “Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο, θα δει ότι η εικόνα που κάποιοι προβάλλουν, ότι δηλαδή ο χώρος της ΚΟΕ, αλλά και συγκεκριμένα ο Ρ. Ρινάλντι ως εκπρόσωπός της, δεν άσκησαν εγκαίρως κριτική στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απολύτως λανθασμένη. Η αλήθεια είναι ότι άσκησαν έντονη κριτική και διαχωρίστηκαν με σαφή τρόπο από την ακολουθούμενη πολιτική, ειδικά από το καλοκαίρι του 2014 και μετά, όταν αποκρυσταλλώθηκε η πολιτική του φορέα για τη διακυβέρνηση (στην προηγούμενη περίοδο θα αναφερθούμε λίγο πιο κάτω).”

3. Νίκος Λάιος (από την ομιλία του στην  εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου 14/7/2016) Από τη διαδοχή κειμένων προκύπτει ότι ο Ρινάλντι κομίζει μια ματιά γειωμένη, σοβαρή, συμπεριεκτική και ανοιχτή, στην πολιτική ανάλυσή του, είναι χαρακτηριστικά αναζητητικός σε μια εποχή που κατακλύζεται από πομπώδη αναμασήματα και περισπούδαστες ευκολίες, δεν φοβάται νέες ιδέες, νέες ορολογίες, νέες προσεγγίσεις, αλλά ψάχνεται γύρω από αυτές προκειμένου να κατανοήσει βαθύτερα, αποτελεσματικότερα τα νέα ζητούμενα σε νέες συνθήκες, εν κινήσει – ίσως, καλύτερα, με δικά του λόγια, «εν πτήσει».

4.  Πηγή: mignatiou.com “Επίσης, αποκαλύπτει μια ακυκλοφόρητη επιστολή προς τον Αλ. Τσίπρα όπου τον Οκτώβριο του 2014 αναλύονται λάθη και προβλήματα της πολιτικής και της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς τη διακυβέρνηση. Στην επιστολή αυτή, ο κ. Ρινάλντι επισημοποιεί την πλήρη διαφοροποίησή του προς την ασκούμενη πολιτική, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει την έντονη ανησυχία του και για την εξωτερική πολιτική της χώρας και τους κινδύνους που ανακύπτουν από τη ρευστή διεθνή κατάσταση.”

5. Γιώργος Σταματόπουλος  Πηγή : www.efyn.gr  “Ενα βιβλίο γεμάτο σθένος, ειλικρίνεια, αυτοκριτική και, παρ’ όλη την πίκρα του συγγραφέα, αισιόδοξο! Ούτε μίσος ούτε μετάθεση ευθυνών – αγωνία μόνο για επανέναρξη διαλόγου μέσα στην ευρύτερη Αριστερά.”

6. Αντώνης Ν.Βγόντζας  Πηγή : www.protothema.gr  «Ασχημη περίοδο διαλέξατε να διαφωνήσετε. Τώρα που έχουμε τα πάνω μας… η πολιτική είναι κυνική», δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, στον ανήσυχο Ρούντι Ρινάλντι («άλλα λέμε στον λαό και άλλα σχεδιάζουμε»), εκπρόσωπο μιας από τις σημαντικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης τον Οκτώβριο του 2014. Εναν μήνα μετά τη θορυβώδη ανακοίνωση του διαβόητου «Προγράμματος Θεσσαλονίκης», με τα 12 δισ. παροχές, το οποίο ουδέποτε υλοποιήθηκε. Ούτε μπορούσε αντικειμενικά να εφαρμοστεί. Με αυτό εξαπάτησε σημαντικό μέρος του λαού μας. Ο ίδιος ο Αλέξης μετέτρεψε την απάτη σε «αυταπάτη». Με την ίδια ευκολία που μεταμόρφωσε το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ».
Είναι συγκλονιστικές οι ομολογίες και το σκεπτικό του Ρινάλντι.

7. Ραούλης Βασίλης Πηγή : https://ra64.wordpress.com/  “Το να γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ για την στροφή 180 μοιρών στην πολιτική του Τσίπρα, άντε να θεωρηθεί προσπάθεια υπονόμευσης μιας πολύ «προοδευτικής» κυβέρνησης. Λέμε…Το να σε αδειάζει ή για να είμαι περισσότερο ακριβής, το να σε αποκαλύπτει, με τέτοιο τρόπο ο Ρούντι Ρινάλντι, ο επικεφαλής της ΚΟΕ και πρώην μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, ε! αυτό έχει πραγματικό ενδιαφέρον!”

8.Κωβαίος Άγγελος Πηγή: www.tovima.gr Στο βιβλίο του Ρούντι Ρινάλντι περιγράφεται, μέσω ενός non paper της ομάδας Δραγασάκη από τον Αύγουστο του 2014, η αβάσιμη αντιμετώπιση της διαπραγμάτευσης εν όψει της ανάληψης της εξουσίας.Εκεί μεταξύ άλλων περιγράφεται το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο και συγκρούστηκε με δραματικό τρόπο με την πραγματικότητα και πιθανώς εξηγεί και τα τρομακτικά σενάρια που περιγράφει ο Γκαλμπρέιθ…

…Φανερώνεται από τις αποκαλύψεις αυτές ότι η ηρωική χρεοκοπία βρισκόταν ακόμη και στα σενάρια της «μη σύγκρουσης και διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς της ΕΕ και τους κοινοτικούς μας εταίρους»

9. Κ. Αντωνίου Πηγή: reporter.gr“Στον ορυμαγδό των (δήθεν) αποκαλύψεων του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για το Σχέδιο Χ της κυβέρνησης Τσίπρα, αφότου αυτή διαισθάνθηκε ότι η διαπραγμάτευσή της με την Ευρώπη κατέρρεε, ιδιαίτερη αξία έχουν τα όσα αναφέρονται σε ένα βιβλίο που εξέδωσε μία από τις μορφές που συγκαταλέγονταν στην μυθολογία του ΣΥΡΙΖΑ. ”

Τέλος έχει ήδη πραγματοποιηθεί μια πρώτη βιβλιοπαρουσίαση στην Αθήνα 14 Ιουλίου 2016  από την οποία μπορείτε να δείτε εδώ τα βίντεο των ομιλιών.

Tagged : / /